رایانش ابری ( Cloud Computing ) و کاربردهای آن چیست؟

به وبلاگ روبو خوش آمدید، در این مقاله می خواهیم درباره Cloud Computing یا رایانش ابری صحبت کنیم، پس در ادامه مطلب همراهمان باشید. 

اگر به اخبار صفر تا صد هوش مصنوعی علاقه دارید وبلاگ روبو را دنبال کنید.

Cloud Computing

Cloud Computing چیست ؟

رایانش اَبری (Cloud computing) مدل رایانشی بر پایه ی شبکه های رایانه ای مانند اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل خدمات رایانشی (شامل زیر ساخت، نرم افزار، بستر، و سایر منابع رایانشی) با به کارگیری شبکه ارائه می کند.

رایانش ابری از ترکیب دو کلمه رایانش و ابر ایجاد شده است.
ابر در اینجا استعاره از شبکه یا شبکه ای از شبکه های وسیع مانند اینترنت است که کاربر معمولی از پشت صحنه و آنچه در پی آن اتفاق می افتد اطلاع دقیقی ندارد مانند داخل ابر در نمودار های شبکه های رایانه ای نیز از شکل ابر برای نشان دادن شبکه ی اینترنت استفاده می شود. 

دلیل تشبیه اینترنت به ابر در این است که اینترنت همچون ابر جزئیات فنی اش را از دید کاربران پنهان می سازد و لایه ای از انتزاع را بین این جزئیات فنی و کاربران به وجود می آورد. به عنوان مثال آنچه یک ارائه دهنده ی خدمات نرم افزاری رایانش ابری ارائه می کند، برنامه های کاربردی تجاری آنلاین است که از طریق مرورگر وب یا نرم افزار های دیگر به کاربران ارائه می شود. 

 
همه چیز درباره cloud computing

چه کسانی از Cloud Computing استفاده میکنند ؟

سازمان ها در هر نوع، اندازه و صنعتی از ابر برای موارد مختلف استفاده می کنند، مانند پشتیبان گیری از داده ها، بازیابی فاجعه، ایمیل، دسکتاپ مجازی، توسعه و آزمایش نرم افزار، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ، و برنامه های کاربردی وب با مشتری.

به عنوان مثال، شرکت های مراقبت های بهداشتی از ابر برای توسعه درمان های شخصی تر برای بیماران استفاده می کنند. شرکت های خدمات مالی از ابر برای شناسایی و پیشگیری از کلاهبرداری در زمان واقعی استفاده می کنند؛ و سازندگان بازی های ویدیویی از ابر برای ارائه بازی های آنلاین به میلیون ها بازیکن در سراسر جهان استفاده می کنند. 

مزایای استفاده از Clouud Copmuting

1 . چابکی :

ابر به شما امکان دسترسی آسان به طیف وسیعی از فناوری ها را می دهد تا بتوانید سریع تر نوآوری کنید و تقریبا هر چیزی را که می توانید تصور کنید بسازید. می توانید به سرعت منابع را در صورت نیاز به آنها بچرخانید، از خدمات زیرساختی مانند محاسبات، ذخیره سازی و پایگاه های داده گرفته تا اینترنت اشیا یادگیری ماشینی، دریاچه های داده و تجزیه و تحلیل و بسیاری موارد دیگر.

2 . قابلیت ارتجاعی :

با رایانش ابری، برای مدیریت سطوح اوج فعالیت تجاری در آینده، نیازی به تامین بیش از حد منابع ندارید. در عوض، شما مقدار منابعی را که واقعا به آن نیاز دارید، تهیه می کنید. با تغییر نیاز های کسب و کارتان، می توانید این منابع را افزایش یا کاهش دهید تا فورا رشد کرده و ظرفیت را کاهش دهید.

3 . صرفه جویی در هزینه :

ابر به شما این امکان را می دهد که هزینه های ثابت مانند مراکز داده و سرور های فیزیکی را با هزینه های متغیر مبادله کنید و فقط در صورت مصرف آن هزینه های IT را بپردازید. به علاوه، هزینه های متغیر به دلیل صرفه جویی در مقیاس، بسیار کمتر از هزینه ای است که برای انجام آن خودتان پرداخت می کنید.

4 . در عرض چند دقیقه در سطح جهانی مستقر شود :

با استفاده از ابر، می توانید در عرض چند دقیقه به مناطق جغرافیایی جدید گسترش یافته و در سطح جهانی مستقر شوید. به عنوان مثال، AWS دارای زیرساخت در سراسر جهان است، بنابراین شما می توانید برنامه خود را در چندین مکان فیزیکی تنها با چند کلیک مستقر کنید. قرار دادن برنامه ها در نزدیکی کاربران نهایی، تاخیر را کاهش می دهد و تجربه آن ها را بهبود می بخشد. 

 
انواع سرویس های رایانش ابری

انواع تایپ های Cloud Computing

سه نوع اصلی رایانش ابری شامل زیرساخت به عنوان سرویس، پلتفرم به عنوان سرویس و نرم افزار به عنوان سرویس است. هر نوع رایانش ابری سطوح مختلفی از کنترل، انعطاف پذیری و مدیریت را فراهم می کند تا بتوانید مجموعه مناسبی از خدمات را برای نیاز های خود انتخاب کنید.

1 . زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) :
IaaS شامل بلوک های اساسی برای فناوری اطلاعات ابری است. معمولا دسترسی به ویژگی های شبکه، رایانه ها مجازی یا روی سخت افزار اختصاصی و فضای ذخیره سازی داده ها را فراهم می کند.
IaaS بالاترین سطح انعطاف پذیری و کنترل مدیریتی بر منابع IT شما را به شما می دهد. این بیشتر شبیه به منابع IT موجود است که بسیاری از بخش های فناوری اطلاعات و توسعه دهندگان با آن آشنا هستند.


2 . پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) :
PaaS نیاز شما به مدیریت زیرساخت های اساسی معمولا سخت افزار و سیستم عامل را از بین می برد و به شما امکان می دهد بر روی استقرار و مدیریت برنامه های خود تمرکز کنید.
این به شما کمک می کند تا کارآمد تر باشید زیرا نیازی به نگرانی در مورد تهیه منابع، برنامه ریزی ظرفیت، نگهداری نرم افزار، وصله سازی یا هر یک از کار های سنگین غیر متمایز دیگری که در اجرای برنامه تان وجود دارد، ندارید.


3 . نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS) :
SaaS محصول کاملی را در اختیار شما قرار می دهد که توسط ارائه دهنده خدمات اجرا و مدیریت می شود. در بیشتر موارد، افرادی که به SaaS مراجعه می کنند به برنامه های کاربر نهایی مانند ایمیل مبتنی بر وب اشاره می کنند.
با ارائه SaaS، لازم نیست به نحوه نگهداری سرویس یا نحوه مدیریت زیرساخت های اساسی فکر کنید. فقط باید به نحوه استفاده از آن نرم افزار خاص فکر کنید.

 

برای استفاده از امکانات هوش مصنوعی ChatGPT-4o میتوانید از روبو، هوش مصنوعی فارسی، به راحتی استفاده کنید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *