2 . Chat GPT
هوش مصنوعی Chat GPT، به دلیل عملکرد فوق العاده و توانایی انجام کارهای مختلف و پیچیده، توجه همه را به خود جذب کرده است. این چت بات، به گونه ای طراحی شده که قادر به درک نسبتا بالایی از زبان انسان بوده و می تواند در جواب سوالات ما، جواب های تقریبا دقیقی را ارایه دهد. البته بتدریج با پیشرفت های بعدی، به احتمال زیاد، قابلیت های بیشتری هم از خود نشان خواهد داد. استفاده از Chat GPT برای ترجمه مقالات علمی، به سرعت مورد استقبال دانشحویان و پژوهشگران قرار گرفت.
3 . Google Translate
گوگل ترنسلیت (Translate.goole.com) یا معروف ترین ابزار ترجمه با هوش مصنوعی است که هر پژوهشگری، حداقل برای کنجکاوی هم شده، آن را امتحان کرده است. این هوش مصنوعی به تدریج بهتر و بهتر شده و در برخی از موارد، برای متن های عمومی هم ترجمه های قابل قبولی ارائه می کند. مترجم گوگل مدلهای ترجمه ماشینی مبتنی بر قانون و عصبی را ترکیب میکند و ترجمه ای را ارائه می دهد. این ترجمه حتما باید توسط نویسنده مقاله و یا مترجم تخصصی مقاله باید بادقت فراوانی بررسی شده و ایراد های آن برطرف شود.
4 . Google Bard
گوگل بارد (bard.google.com)، هوش مصنوعی و سیستم تولید متن و مقاله است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. گوگل بارد به کمک شبکه عصبی و یادگیری عمیق قادر است که به دقت و سرعت بالا مقاله، شعر و یا داستان کوتاه ایجاد کند. برای استفاده از گوگل بارد، باید با حساب کاربری (Gmail) وارد سایت رسمی آن شد. توجه داشته باشید که مقالات و متونی که توسط گوگل بارد تولید می شوند، باید حتما توسط انسان کنترل دقیق و نهایی شوند.
5 . Microsoft Translator
از جمله ابزارهای ترجمه با هوش مصنوعی رایگان مقاله و متن، مایکروسافت ترنسلیتور است که سرویس ترجمه را برای زبانهای مختلف ارائه میدهد. مترجم مایکروسافت در مدل رایگان خود محدودیتهای دارد ولی مدل مایکروسافت پولی را برای حجم بالاتر و ویژگیهای پیشرفته ارائه میدهد.
قیمتگذاری استفاده از مدل های پولی بر اساس تعداد کاراکترهای ترجمه شده یا تعداد درخواستهای API است. بدون شک مایکروسافت هم میتواند در فهرست یکی از بهترین مترجم های آنلاین بر پایه هوش مصنوعی قرار گیرد، اما باید دقت داشت که همیشه بعد از استفاده از آن باید مقاله توسط مترجم تخصصی بازبینی شود.
6 . Systran Translate
سیسترن ترنسلیت یک کمپانی فناوری زبان است که نرم افزار و راه حلهای ترجمه با هوش مصنوعی را ارائه میدهد. این هوش مصنوعی طیف گسترده ای از محصولات و خدمات، از جمله موتورهای ترجمه ماشین عصبی، API های ترجمه و راه حلهای تخصصی صنعتی را ارائه می دهد. ترجمه متن و مقاله با هوش مصنوعی سیسترن، گرچه سبب سرعت بخشیدن به کار مترجم می شود، اما محدویت هایی هم دارد.
7 . DeepL Translate
دیپ ال ترنسلیت، نرم افزار دیگری برای ترجمه با هوش مصنوعی است. این نرم افزار از مدلهای ترجمه ماشینی عصبی استفاده میکند، از چندین جفت زبان پشتیبانی کرده و محبوبیت بیشتری دارد. شاید حداقل بخشی از این محبوبیت، به دلیل رابط کاربر پسند آن باشد.
DeepL Translate دو نسخه رایگان و غیر رایگان دارد. نسخه رایگان دارای محدویت های در ترجمه بوده، اما در نسخه غیر رایگان و طرح DeepL Pro به کاربران اجازه دسترسی های بیشتر، سرعت ترجمه بالاتر، استفاده نامحدود و همچنین امکان ادغام سرویس در سایر برنامهها را میدهد.
8 . SDL Trados Studio
نرم افزار ترادوس استودیو بی شک یکی از نرم افزار های پیشرو در ارائه خدمات ترجمه با هوش مصنوعی است. این نرم افزار بومی شده، سرویس های مختلفی برای خدمات ترجمه و مدیریت محتوی چند زبانه ارائه می دهد. نرم افزار ترادوس استودیو برای سادهسازی فرآیند ترجمه، افزایش همکاری و بهبود کیفیت ترجمه بوجود امده و گروهی از ویژگیها و ابزارها را برای مدیریت حافظه ترجمه، مدیریت اصطلاحات و مدیریت پروژه ارائه میدهد.