Microsoft Azure ، همه چیز درباره پلتفرم محاسبات ابری.

به وبلاگ روبو خوش آمدید، در این مقاله می خواهیم درباره پلتفرم ابری مایکروسافت Microsoft Azura صحبت کنیم، پس در ادامه مطلب همراهمان باشید. 

اگر به اخبار صفر تا صد هوش مصنوعی علاقه دارید وبلاگ روبو را دنبال کنید

Microsoft Azure چیست ؟

Microosoft Azure که قبلا با نام Windows Azure شناخته می شد، پلتفرم محاسبات ابری عمومی مایکروسافت است. طیف گسترده ای از خدمات ابری از جمله محاسبات، تجزیه و تحلیل، ذخیره سازی و شبکه را ارائه می دهد.

کاربران می توانند از میان این سرویس ها برای توسعه و مقیاس بندی برنامه های کاربردی جدید یا اجرای برنامه های کاربردی موجود در ابر عمومی انتخاب کنند.

هدف پلتفرم Azure کمک به کسب و کار ها در مدیریت چالش ها و رسیدن به اهداف سازمانی است. این ابزار هایی را ارائه می دهد که از تمام صنایع – از جمله تجارت الکترونیک، امور مالی و انواع شرکت های Fortune 500 – پشتیبانی می کند و با فناوری های منبع باز سازگار است.

این به کاربران این امکان را می دهد که از ابزار ها و فناوری های مورد علاقه خود استفاده کنند. علاوه بر این، Azure چهار شکل مختلف رایانش ابری را ارائه می دهد: زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)، پلت فرم به عنوان یک سرویس (PaaS)، نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS) و عملکرد های بدون سرور.

مایکروسافت برای Azure هزینه پرداخت می کند (PAYG)، به این معنی که مشترکین هر ماه یک صورتحساب دریافت می کنند که فقط برای منابع و خدمات خاصی که استفاده کرده اند از آن ها هزینه دریافت می کند.

تاریخچه مایکروسافت Azure

تاریخچه Microsoft Azure

مایکروسافت برای اولین بار از برنامه های خود برای معرفی یک سرویس رایانش ابری به نام Windows Azure در سال 2008 پرده برداری کرد.

نسخه های پیش نمایش این سرویس در دسترس قرار گرفت و توسعه یافت که منجر به راه اندازی تجاری آن در اوایل سال 2010 شد.

مانند AWS، این نمونه کار ها به تکامل خود ادامه داد و از پایه بزرگتری از زبان های برنامه نویسی، چارچوب ها و سیستم عامل ها پشتیبانی کرد.

تا اوایل سال 2014، مایکروسافت طیف گسترده ای از خدمات از جمله Azure SQL، Windows Azure CTP، Windows Azure Connect، Traffic manager و HPC را اضافه کرده و به روز کرده بود.

مایکروسافت متوجه شد که مفاهیم رایانش ابری بسیار فراتر از ویندوز است و این سرویس به Microsoft Azure تغییر نام داد. علاوه بر این، Azure اولین پیش نمایش عمومی خدمات یادگیری ماشین را ارائه کرد.

در سال های بعد، Azure SONiC (یک توزیع بین پلتفرمی لینوکس)، Azure ARM Portal (2015)، Azure Service Fabric (2016)، Azure Service Fabric Mesh (2018) و Azure IoT Central (2018) را معرفی کرد.

امروزه، Azure به عنوان یک رقیب تجاری قوی برای سایر ارائه دهندگان ابر عمومی در نظر گرفته می شود.

داده های مایکروسافت آزور

Microsoft Azure چگونه کار می کند؟

هنگامی که مشتریان در Azure مشترک شوند، به تمام خدمات موجود در پورتال Azure دسترسی خواهند داشت. مشترکین می توانند از این خدمات برای ایجاد منابع مبتنی بر ابر مانند ماشین های مجازی و پایگاه های داده استفاده کنند.

منابع و سرویس های Azure سپس می توانند در محیط های در حال اجرا که برای میزبانی بارهای کاری و ذخیره داده ها استفاده می شوند، مونتاژ شوند.

علاوه بر خدماتی که مایکروسافت از طریق پورتال Azure ارائه می دهد، تعدادی از فروشندگان شخص ثالث نیز نرم افزار را مستقیما از طریق Azure در دسترس قرار می دهند.

هزینه پرداخت شده برای برنامه های شخص ثالث به طور گسترده ای متفاوت است، اما ممکن است شامل پرداخت هزینه اشتراک برای برنامه، به علاوه هزینه استفاده برای زیر ساخت مورد استفاده برای میزبانی برنامه باشد.

مایکروسافت پنج گزینه مختلف پشتیبانی مشتری زیر را برای Azure ارائه می دهد:
1. پایه ای
2. توسعه دهنده
3. استاندارد
4. مستقیم حرفه ای
5. Enterprise

این طرح های پشتیبانی مشتری از نظر دامنه و قیمت متفاوت است. پشتیبانی اولیه برای همه حساب های Azure در دسترس است، اما مایکروسافت برای سایر پیشنهادات پشتیبانی هزینه ای دریافت می‌کند.

هزینه پشتیبانی از توسعه دهندگان 29 دلار در ماه است، در حالی که پشتیبانی استاندارد 100 دلار در ماه و پشتیبانی حرفه ای مستقیم 1000 دلار در ماه است. گرچه مایکروسافت قیمت پشتیبانی Enterprise را فاش نمی کند.

پلتفرم ابری مایکروسافت آزور

Microsoft Azure برای چه مواردی استفاده می شود؟

از آنجایی که Microsoft Azure از منابع و خدمات بسیار متنوعی تشکیل شده است، موارد استفاده از آن بسیار متنوع است. اجرای ماشین های مجازی یا کانتینر ها در فضای ابری یکی از محبوب ترین کاربرد های Microsoft Azure است.

این منابع محاسباتی می توانند میزبان اجزای زیرساخت مانند سرور های سیستم نام دامنه (DNS) باشند. خدمات ویندوز سرور، مانند خدمات اطلاعات اینترنتی (IIS)؛ خدمات شبکه مانند فایروال؛ یا برنامه های شخص ثالث مایکروسافت همچنین از سیستم عامل های شخص ثالث مانند لینوکس پشتیبانی می کند.

Azure همچنین معمولا به عنوان یک پلتفرم برای میزبانی پایگاه داده در فضای ابری استفاده می شود. مایکروسافت پایگاه داده های رابطه ای بدون سرور مانند Azure SQL و پایگاه های داده غیر رابطه ای مانند NoSQL را ارائه می دهد.

علاوه بر این، این پلت فرم اغلب برای پشتیبان گیری و بازیابی جوادث استفاده می شود. بسیاری از سازمان ها از Azure برای ذخیره سازی بایگانی استفاده می کنند تا نیاز های نگه داری طولانی مدت داده یا بازیابی حوادث (DR) خود را برآورده کنند.

محصولات و خدمات Azure

مایکروسافت سرویس های ابری Azure را به تقریبا دوجین دسته دسته بندی می کند. هر دسته می تواند شامل چندین نمونه خاص یا انواع خدمات باشد. محبوب ترین دسته خدمات شامل موارد زیر است :

  1. Compute
    این خدمات کاربر را قادر می‌سازد تا VM ها، کانتینر ها و کار های دسته ای را مستقر و مدیریت کند و همچنین از دسترسی برنامه های راه دور پشتیبانی کند. 

  2. Mobile
    این محصولات به توسعه دهندگان کمک می کنند تا اپلیکیشن های ابری را برای دستگاه های تلفن همراه بسازند، مانند : خدمات اعلان، پشتیبانی از وظایف back-end، ابزار هایی برای ساختن رابط های برنامه کاربردی (API) و توانایی جفت کردن زمینه جغرافیایی با داده ها.

  3. Web
    این خدمات از توسعه و استقرار برنامه های کاربردی وب پشتیبانی می کنند. آنها همچنین ویژگی هایی برای جستجو، تحویل محتوا، مدیریت API، اطلاع رسانی و گزارش ارائه می دهند.

  4. Storage
    این دسته از خدمات، ذخیره سازی ابری مقیاس پذیر را برای داده های ساختاریافته و بدون ساختار فراهم می کند. همچنین از پروژه های کلان داده، ذخیره سازی مداوم و ذخیره سازی آرشیو پشتیبانی می کند.

  5. Analytics
    این خدمات تجزیه و تحلیل و ذخیره سازی توزیع شده و همچنین ویژگی هایی را برای تجزیه و تحلیل در زمان واقعی، تجزیه و تحلیل داده های بزرگ، دریاچه های داده، یادگیری ماشینی، هوش تجاری، جریان های داده اینترنت اشیا (IoT) و ذخیره سازی داده ها ارائه می دهند.

  6. Networking
    این گروه شامل شبکه های مجازی، اتصالات و دروازه های اختصاصی و همچنین خدمات مدیریت ترافیک و تشخیص، تعادل بار، میزبانی DNS و حفاظت شبکه در برابر حملات انکار سرویس توزیع شده (DDoS) می شود.

  7. شبکه تحویل رسانه و محتوا (CDN)
    این خدمات CDN شامل پخش بر اساس تقاضا، حفاظت از حقوق دیجیتال، رمزگذاری، و پخش و نمایه سازی رسانه می باشد.

  8. Integration
    این خدمات برای پشتیبان گیری سرور، بازیابی سایت و اتصال ابر های خصوصی و عمومی هستند.

  9. Identity
    این پیشنهادات تضمین می کند که فقط کاربران مجاز می توانند به خدمات Azure دسترسی داشته باشند و به محافظت از کلید های رمزگذاری و سایر اطلاعات حساس در ابر کمک می کنند. خدمات شامل پشتیبانی از Azure Active Directory و احراز هویت چند عاملی است.

  10. اینترنت اشیاء (IoT) 
    این خدمات به کاربران کمک می کند تا داده های IoT را از حسگر ها و سایر دستگاه ها ضبط، نظارت و تجزیه و تحلیل کنند. خدمات شامل اعلان ها، تجزیه و تحلیل، نظارت و پشتیبانی برای کدگذاری و اجرا است.

  11. Development
    این خدمات به توسعه دهندگان برنامه کمک می کند تا کد را به اشتراک بگذارند، برنامه ها را آزمایش کنند و مشکلات احتمالی را ردیابی کنند.

  12. Security
    این محصولات قابلیت شناسایی و پاسخ به تهدیدات امنیتی ابری و همچنین مدیریت کلید های رمزگذاری و سایر دارایی های حساس را ارائه می دهند.

  13. هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی
    این طیف وسیعی از خدماتی است که یک توسعه دهنده می تواند برای القای قابلیت های هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و محاسبات شناختی در برنامه ها و مجموعه های داده استفاده کند.

البته این سرویس شامل محولات و خدمات دیگر نیز میباشد.

امنیت

نگرانی های امنیتی داده ها و الزامات انطباق با مقررات، حفظ حریم خصوصی را به یک مسئله اصلی برای مشترکین ابری تبدیل می کند.

برای رفع این نگرانی ها، مایکروسافت مرکز اعتماد آنلاین را ایجاد کرده است که اطلاعات دقیقی در مورد اقدامات امنیتی، حریم خصوصی و انطباق شرکت ارائه می دهد.

طبق گفته مرکز اعتماد، مایکروسافت تنها در صورتی از داده های مشتری استفاده می کند که برای ارائه خدمات مورد توافق ضروری باشد و هرگز اطلاعات مشتری را در اختیار سازمان های دولتی قرار نمی دهد، مگر اینکه طبق قانون الزامی باشد.

در عین حال، Azure خدمات متعددی مانند مدیریت هویت و دسترسی، فایروال و سایر خدمات امنیتی را برای کمک به کاربران Azure ارائه می دهد تا یک زیرساخت امن و نظارت برای نفوذ به موقع ایجاد کنند. خدمات امنیتی با کمک به کاربران برای اطمینان از حفظ حریم خصوصی داده های حساس و بار های کاری مهم برای پذیرش ابر عمومی بسیار مهم هستند.

رقابت Azure

Microsoft Azure یکی از چندین ارائه دهنده خدمات ابر عمومی بزرگ است که در مقیاس بزرگ جهانی فعالیت می کند. دیگر ابرهای اصلی عبارتند از Google Cloud، AWS، Oracle و IBM Cloud.

در حال حاضر، عدم استاندارد سازی در میان خدمات و قابلیت های ابری وجود دارد. اکثر ارائه دهندگان ابری مجموعه گسترده ای از خدمات مشابه را ارائه می دهند، اما هیچ دو ارائه دهنده ابری خدمات مشابهی را دقیقا به روش مشابه ارائه نمی دهند.

ارائه دهندگان ابر به API ها و سایر ادغام ها برای مدیریت تدارکات و خدمات به شیوه ای برنامه ریزی شده متکی هستند. از آنجا که هر ارائه دهنده از API های منحصر به فرد استفاده می کند، مسئولیت پاسخگویی به تفاوت های بین ارائه دهندگان ابری بر عهده کاربران است.

بنابراین، برای انتقال حجم کاری از یک ابر به ابر دیگر ممکن است نیاز به کدگذاری مجدد برنامه یا معماری مجدد محیط ابری برای پشتیبانی از حجم کاری باشد.

این امر استفاده از بیش از یک ارائه دهنده ابر عمومی را برای یک کسب و کار در هنگام دنبال کردن یک استراتژی چند ابری دشوار می کند. ابزار های مدیریت ابر شخص ثالث می توانند برخی از این چالش ها را کاهش دهند. 

برای استفاده از امکانات هوش مصنوعی ChatGPT-4o میتوانید از روبو، هوش مصنوعی فارسی، به راحتی استفاده کنید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *