Rabbit r1 ،معرفی 0 تا 100 این گجت مجهز به هوش مصنوعی

به وبلاگ روبو خوش آمدید، در این مطلب می خواهیم درباره گجت عجیب و جالب دنیا که در نمایشگاه CES رونمایی شد، یعنی Rabbit r1، صحبت کنیم.

اگر به اخبار هوش مصنوعی علاقه دارید، صفر تا صد اخبار هوش مصنوعی را در وبلاگ روبو دنبال کنید.

کنترل کردن اپلیکیشن ها با Rabbit r1

عجیب ترین گجت دنیا

در نمایشگاه CES 2024 گجت جدید کوچکی به نام Rabbit r1، از شرکتی تازه تاسیس شده توجه بسیاری از کارشناسان تکنولوژی و طرفداران فناوری را به خود جلب کرد. البته اشتباه نکنید Rabbit r1 گوشی هوشمند نیست بلکه یک دستیار هوش مصنوعی است که به اجرای بی‌ دردسر برنامه‌ های گوشی‌ کمک می کند.

Rabbit r1، یک دستیار هوش مصنوعی 200 دلاری است که با همکاری شرکت Teenage Engineering (شرکت سوئدی سازنده لوازم الکترونیکی) ساخته شده است. در این گجت اپلیکیشنی وجود ندارد و فقط به برنامه‌ های موجود در گوشی همراه شما متصل می‌ شود و می‌ تواند بجای شما از اپلیکیشن‌ هایتان استفاده کند.

هوش مصنوعی به سرعت درحال پیشرفت و توسعه است و با این فرض، Rabbit r1 که حول محور هوش مصنوعی توسعه داده شده، قصد دارد تا در آینده جای گوشی های همراه شما را بگیرد. 

جسی لیو مدیر عامل شرکj نوپای Rabbit

بخش ظاهری Rabbit r1

این گجت کوچک مربعی ابعادی نصف آیفون 15 دارد و رنگ نارنجی خاص آن ظاهری نوستالژیک به آن می دهد که شبیه به یک کنسول Playdate می باشد. و با اندازه کوچک آن به راحتی در دست یا جیب قرار می گیرد.

Rabbit r1 همچنان از دوربین 360 درجه برای گرفتن عکس و فیلم، دکمه اسکرول که برای حرکت در اطراف یا صحبت با دستیار داخلی بهره مند می باشد. این پردازنده مدیاتک با فرکانس 2/3 گیگاهرتز، 4 گیگابایت حافظه، 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی و باتری لیتیومی هزار میلی‌ آمپر ساعت قابل‌ شارژ با کابل USB-C دارد که همه در بدنه ای مربعی طراحی شده است.

گجت Rabbit r1 کوچک است و به راحتی در دست جا میشود

بخش نرم افزاری Rabbit r1

از قسمت ظاهر و سخت افزاری که بگذریم، نوآوری و خلاقیت اصلی در بخش نرم افزاری Rabbit r1 است! البته از لحاظی میتوان گفت که این ایده شبیه به الکسا (دستیار صوتی آمازون) یا دستیار گوگل است.

سیستم عامل Rabbit و فناوری هوش مصنوعی زیر آن Rabbit OS نامیده می شود ولی مثل ChatGPT یک مدل زبانی بزرگ نیست بلکه بر پایه‌ ی مدل عملی توسعه داده شده که Large Action Mode یا (LAM) نامیده می‌ شود و بهترین راهی که می توان آن را توصیف کرد، نوعی کنترل کننده جهانی برای برنامه هاست.

Rabbit R1 می‌تواند نحوه تعامل با برنامه‌ ها را از کاربر یاد بگیرد! هنگامی‌که روی Training Mode قرار دارد، ورودی کاربر را تماشا می‌کند تا از آن یاد بگیرد،  در این فرآیند Rabbit OS می‌ تواند در عرض ۳۰ ثانیه بیاموزد و سپس به‌ طور مستقل در کار های آینده اعمال کند.

این گجت با سیستم عامل گوشی یا لپتاپ شما بطور کامل آشنایی دارد و به مرور زمان می تواند اطلاعات خود را گسترش بدهد. Rabbit r1 می تواند با محیط برنامه ها آشنا شود و نحوه استفاده از آن ها را یاد بگیرد. مثل ثبت سفارش، فرستادن ایمیل، عوض کردن آهنگ، گرفتن تاکسی یا ماشین برای رفتن به جای خاصی، سفارش دادن مواد غذایی از پلتفرم های مربوطه و …

LAM می تواند از شما یاد بگیرد و با کمک هوش مصنوعی عملکرد مشابهی در اپلیکیشن ها داشته باشد. مثلا می تواند از او بخواهید تا به سایت مورد نظرتان برود و فیلمی را که می خواهید برایتان دانلود کند.

قابلیت های R1

جزئیات و ریزه کاری های مسحور کننده

Rabbit r1 علاوه بر قابلیت های کاربردی جزئیات جالب و چشمگیری هم دارد. مثلا وقتی دکمه‌ ی مخصوص حرف زدن را فشار می‌ دهید، آیکون متحرک خرگوش روی صفحه‌ نمایش به نشانه‌ ی توجه می‌ ایستد و گوش‌ هایش به طرز بامزه‌ ای بلند می‌ شود.

از دوربین 360 درجه این گجت می توانید هم به عنوان دوربین جلو و هم دوربین سلفی استفاده کنید. و در مواقعی هم که نیازی به استفاده از دوربین ندارید به سمت بالا یا پایین می چرخد و پنهان می شود.

گجت مجهز به هوش مصنوعی r1

چرا Rabbit r1 در قالب اپلیکیشن نیست؟

شاید تا کنون برایتان این سوال پیش آمده باشد که چرا تمام قابلیت های فوقولاده و شگفت انگیز این گجت در قالب یک اپلیکیشن نیست و یا این که چرا باید دستگاهی جداگانه برای استفاده راحت تر از گوشی در جیبمان حمل کنیم؟

جسی لیو که مدیر عامل این شرکت نوپا است که نگرانی‌ های خود و ایده‌ ی پشت سخت‌ افزار Rabbit R1 را با دیگران در میان گذاشته و گفته که عرضه کردن Rabbit r1 به عنوان یک دستگاه جدا به دلیل این است که خواسته از مدل منحصر به‌ فرد هوش مصنوعی خود در برابر کپی شدن محافظت کند و در بازار رقابتی این گجت را از بقیه محصولات متمایز کند.

جسی لیو در مصاحبه‌ ای گفت :«در دنیایی بی‌نقص، Siri (دستیار صوتی اپل) ممکن است فردا همان عملکرد های Rabbit R1 یا حتی بهتر از آن را ارائه دهد.» به همین دلیل است که او Rabbir r1 را در قالب یک دستگاه جدا عرضه کرده است.

لیو گفته که می خواهد تا آنجا که ممکن است از کار در محیط برنامه خودداری کند تا از چالش‌ های احتمالی در این زمینه جلوگیری کند. به اعتقاد او معرفی Rabbit در قالب اپلیکیشن، شبیه به واگذاری مالکیت معنوی آن به اپل است؛ زیرا این کار شبیه این است که کد برنامه را دو دستی به قدرتمندترین غول فناوری دنیا تقدیم کرده کند.

اگرچه لیو موافق است که حمل دستگاه اضافی خوشایند نیست، اما می‌ گوید درحال حاضر زیاد نگران این موضوع نیست چون تمرکز خود را روی اطمینان از عملکرد نرم‌ افزار کلیدی هوش مصنوعی گذاشته است.  

کنترل کردن اپلیکیشن ها با Rabbit r1

برای استفاده از امکانات هوش مصنوعی ChatGPT 4 میتوانید از روبو، هوش مصنوعی فارسی، به راحتی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *