انویدیا در توسعه پردازشگر های هوش مصنوعی قدرتمند

به وبلاگ روبو خوش آمدید، در این مقاله میخواهیم NVIDIA AI را بررسی کنیم و درباره آن صحبت کنیم. در ادامه مطلب همراه ما باشید.

اگر به اخبار هوش مصنوعی علاقه دارید، صفر تا صد اخبار به روز هوش مصنوعی را در وبلاگ روبو دنبال کنید.

انویدیا

اول از همه بطور خلاصه با شرکت NVIDIA آشنا شویم.

شرکت NVIDIA

انویدیا کورپوریشن (Nvidia Corporation) یک شرکت فناوری چند ملیتی آمریکایی واقع در ایالت کالیفرنیا میباشد؛ که در تاریخ 5 آوریل سال 1993 توسط سه مهندس، به نام های جن سون هوانگ، کریس مالکوفسکی و کورتیس پریم، تاسیس شد.

انویدیا شرکتی نرم افزای و بدون ساخت است که به طراحی و توسعه فناوری واحد های پردازش گرافیکی (GPU) و واسطه های برنامه نویسی کاربردی (API) میپردازد.

انویدیا رهبر جهانی در زمینه ی توسعه سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای هوش مصنوعی است که از رایانش لبه‌ای تا ابری را انجام داده و در صنعت بازی هم حضور پررنگی دارد.

از صنعت هایی که انویدیا در توسعه فناوری آن ها نقش دارد میتوان به نرم افزار های رایانه ای، رایانش ابری، صنعت نیمه رسانا، هوش مصنوعی، لوازم الکترونیکی مصرفی، بازی های ویدئویی و سخت افزار رایانه اشاره کرد.

شرکت انویدیا
Nvidia Company

Nvidia AI

دانستیم که انویدیا با عرضه پردازشگر های قوی، پلتفرم نرم‌ افزاری مناسب و سرمایه‌ گذاری در شبکه و مراکز داده، برتری خود را در این بازار ثابت کرد. انویدیا یکی از شرکت‌ هایی است که به‌ باور عموم کارشناسان، رونق خود و افزایش ارزش سهامش را مدیون توسعه هوش مصنوعی است.

ارزش سهام شرکت انویدیا از ژانویه ۲۰۲۳ تاکنون، حدود ۴۵۰ درصد افزایش یافته و با عبور ارزش بازار آن از ۲ تریلیون‌ دلار، رتبه سوم را پس از مایکروسافت و اپل در اختیار دارد.

همانطور که در قبل گفتیم انویدیا یک شرکت چند ملیتی است که بیش از ۹۵% بازار تراشه‌ های AI را در اختیار خود دارد.

اما چه چیزی باعث میشود که تراشه های انویدیا خاص تر و محبوب تر از همه باشد؟
در ادامه مطلب باهم بررسی میکنیم چه چیزی باعث خاص بودن تراشه های انویدیا میشود.

هوش مصنوعی انویدیا

از طراحی تا پردازش تراشه ها

در ابتدا پردازشگرهای گرافیکی انویدیا که به «شتاب‌دهنده» نیز معروف هستند، مخصوص پردازش ویدئو گیم ها طراحی شدند.

این پردازشگر ها با استفاده از پردازش موازی، محاسبات مختلف را به قطعات کوچک‌ تر تقسیم می‌کنند و سپس با توزیع آن‌ ها بین هسته‌ های تراشه باعث میشوند محاسبات سریعتر انجام شوند و چندین کار همزمان را به راحتی انجام دهند.

که البته چنین عملکردی برای اجرای بازی‌ ها ایده‌آل بود و حالا تراشه‌های انویدیا، قادر به پردازش ۸۰% گرافیک بازی‌ ها هستند.

بعدها کاربرد تراشه های این شرکت گسترده تر شد و اکنون در حوضه هایی همچون ماشین های اتوماتیک، آموزش مدل های هوش مصنوعی، الگوریتم یادگیری ماشین، استخراج ارز های دیجیتال و … به کار میرود.

چیزی که تراشه های انویدیا را از بقیه تراشه ها خاص تر میکند همان قابلیت چند وظیفه ای (Multi-tasking) بودن آن است. که با استفاده از پردازنده های چند هسته قوی خود باعث میشوند برنامه های سنگین به راحتی روی سیستم اجرا شوند یا این که چندین برنامه بصورت همزمان باهم بدون هیچ مشکلی اجرا شوند.

پس از آن انویدیا متوجه شد که تراشه‌ هایش در آموزش مدل‌ های هوش مصنوعی بسیار کارآمد هستند و روی توسعه و عرضه آن ها به بازار تمرکز کرد. همین امر باعث شد تا سرعت پردازش تراشه های انویدیا 1000 برابر بیشتر شود و بدین ترتیب پردازشگر های انویدیا توانستند با مدل‌ های هوش مصنوعی پیچیده‌تر همگام شوند.

Nvidia chips

پلتفرم نرم افزاری Nvidia Cuda

یکی دیگر از دلایلی که باعث شد انویدیا در زمینه هوش مصنوعی به پیروزی قابل قبولی برسد، پلتفرم نرم افزاری این شرکت به نام Cuda است. درواقع این پلتفرم به مشتریان این امکان را میدهد تا بتوانند پردازشگر ها را تنظیم کنند.

شرکت انویدیا از اواسط دهه 2000 بر روی این پلتفرم سرمایه گذاری کرده و استفاده از آن را برای آزمایش و طراحی برنامه‌ هایی که بر اساس هوش مصنوعی هستند، به توسعه دهندگان پیشنهاد میکند.

سود زیاد انویدیا از عرصه پردازشگر های هوش مصنوعی و همین‌ طور رشد سریع این شتاب دهنده ها به بازار، سایر شرکت‌ ها را نسبت به حضور در این عرصه تشویق کرده است.

اکنون کمپانی های آمازون و آلفابت (شرکت سازنده گوگل) به ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی برای مراکز داده‌ خود مشغول اند؛ و در دسامبر ۲۰۲۳، شرکت AMD از تراشه‌ ای که در برخی معیار ها در مقایسه با قوی‌ ترین تراشه انویدیا، دو برابر بهتر بود رونمایی کرد.

کاربرد های تراشه های ساخت شرکت انویدیا در زمینه های مختلف
زمینه های کاربرد Nvidia

برای استفاده از امکانات هوش مصنوعی ChatGPT 4 میتوانید از روبو، هوش مصنوعی فارسی، به راحتی استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *